Så funkar det

Drömmer du om att en dag starta eget företag och förverkliga dina idéer?
Varför inte börja redan nu?
Sommarföretagaren är en chans för dig som går på gymnasiet att under 4 veckor på sommarlovet driva ditt eget företag och utveckla din kompetens som företagare och entreprenör. Vi väljer ut 24 personer som under sommaren får hjälp med startkapital, coachning och utbildning.

Så här går det till:

Kick-off
Vi börjar med kick-off för att både deltagarna och ansvariga ska få träffa varandra innan utvecklingsveckan. Här löser vi praktiska saker, bollar affärsidéer och diskuterar tankar inför projektet.

Utvecklingsvecka
Här ger vi mycket praktiskt information och fokuserar även på den personliga utvecklingen. Vi diskuterar ledarskap, grupputveckling och vem jag är och mina egna styrkor. Vi arbetar med strategier för marknadsföring, säljande och kundkontakter samt arbetar med vad som gäller kring tillstånd, hygien och miljö. Sist men inte minst så lägger vi stor vikt vid att få möjlighet att vrida och vända på alla stenar och ge alla förutsättningar för ett lyckat resultat som företagare.

Driva företag
Företagarna driver sina företag självständigt och håller kontakt med sina coacher.

Efterträff
I början på höstterminen när allt som har hänt fortfarande är färskt, så träffas vi igen och utvärderar. Vad gick bra, vad gick dåligt och varför?
Vi tittar också på andra vinster så som utveckling av dig som människa.
Varje företag får också lämna in en skriftlig redogörelse om sina upplevelser, både gällande utvecklingsveckan och sommarföretaget, samt svara på en enkät.

Företagarna har även chansen att ställa ut sina företag under Östgötaforum, i Sommarföretagarens egna monter.

Anmäl dig här!